Panourile de plută sunt considerate de multă lume un echipament banal cu utilitate restrânsă, de găsit doar în birouri și bun doar pentru a lăsa mesaje colegilor sau pentru a prinde cât mai multe memo-uri unul peste celălalt. Cu puțină imaginație și inspirație, pluta poate deveni, fără exagerare, un obiect de artă sau un obiect util.
1. Organizator sau avizier
Majoritatea celor care vor să-și cumpere o tablă de plută intenționează să o folosească pe post de organizator la birou. Amplasată pe perete sau chiar pe birou, tabla de plută este cel mai potrivit loc pentru bilete sau mesaje de orice fel, remindere, task-urile sau chiar pentru fotografii cu cei dragi.
O tablă de plută este ideală daca vrei să-ți organizezi activitatea mai bine: nu mai trebuie să cauți de fiecare dată agenda sau să deschizi telefonul doar pentru a scrie câteva cuvinte.
Locul ei nu este neapărat doar langa sau pe birou: se potrivește de minune și la intrarea în locuință și poți prinde cu bolduri sau în pioneze mesajele importante lăsate pentru membrii familiei. Cu ocazia asta vei renunța la bilețelele prinse cu magneți pe frigider, un obicei inestetic și păgubitor, pentru că magneții pot zgâria metalul frigiderului.
Și dacă tot vorbim de bucătărie, o tablă de plută prinsă de ușa bucătăriei sau pe un perete este locul perfect în care să prinzi rețetele preferate, meniul zilei, lista de cumpărături, fotografii cu cele mai reușite experimente culinare sau chiar decorațiunile create de copiii tăi.
2. Suport pentru bijuterii
Tabla de plută nu are doar utilități practice: este suportul perfect cu ajutorul căruia poți face un organizator superb pentru cercei, inele, coliere sau brățări. Ai nevoie doar de pioneze decorative înfipte în plută, de care să agăți toate bijuteriile tale preferate.
Când nu sunt purtate, bijuteriile petrec prea mult timp ascunse în cutii sau prin sertare. Cu ajutorul unei table de plută le poți ține mereu la vedere, să-ți înfrumusețeze locuința. Tabla de plută poate fi amplasată pe un perete din living, pentru un efect vizual ieșit din comun.
3. Decoratiune de perete
Nu oricine e dispus să-și păstreze bijuteriile la vedere pe un perete, oricât de bine ar arata. Cu toate astea, rolul decorativ al tablei de plută rămâne. Cu puțina ingeniozitate, poți transforma tabla într-un tablou handmade care va spune o poveste oricui iți va călca pragul locuinței.
Ai nevoie doar de o bucată de material textil suficient de mare cât să acopere pluta și să poată fi prinsă pe spatele tablei, și pioneze cu ajutorul cărora să fixezi materialul.
Dupa ce ai imbracat tabla în material textil, nu-ți mai rămâne de făcut decât să prinzi de acest tablou handmade amintiri, mesaje, fotografii preferate sau chiar decorațiuni mici.
4. Perete fals deasupra blatului din bucatarie
Dacă ai ajuns la concluzia ca a venit vremea să înlocuiești faianța din bucătărie, sau doar vrei să utilizezi și zona liberă de deasupra blatului, ia în calcul amplasarea unor table de plută pe perete. Este o soluție ieftină care va da bucătăriei tale un look natural și util, în același timp.
Ca să faci asta, e suficient să scoți ramele tablei de plută, să o tai la dimensiuni potrivite și să o prinzi cu adeziv de perete sau de faianța deja existentă deasupra blatului. În funcție de grosimea plutei, folosește pioneze mai mari și agață de ele ustensilele de bucătărie pe care le utilizezi mai des.
5. Protectie pentru perete
Vrei să-ți decorezi biroul cu o hartă pe care să marchezi călătoriile de până acum și să le planifici pe cele viitoare?
O tablă de pluta e soluția ideală care-ți va proteja peretele de boldurile colorate. Este un suport bun pe care poți fixa harta cu adeziv. Avantajul plutei, pe lângă faptul că îți protejează peretele, este că poate fi schimbată cu costuri minime. Dacă îi mai adaugi și o ramă specială, ai transformat un echipament banal de birou într-un tablou ieșit din comun.
Odată ce te-ai decis cum ai vrea să-ți înfrumusețezi casa cu ajutorul plutei, pasul următor este să achiziționezi una sau mai multe table de pluta de dimensiuni potrivite și să te apuci de lucru 😉